Page content

Als  ik iets  los laat, komt er iets nieuws voor terug

 

Een aantal jaren geleden volgde  ik de opleiding  Holistische Kinderyoga. Tijdens  een herfstles  ging het  over  vallend blad, vallende  eikels, kastanjes en wat er al niet  meer naar beneden valt  in deze periode. Er  zat een affirmatie bij die de kinderen al  bewegend  op konden zeggen: “als  ik iets los  laat, komt  er iets nieuws voor terug.”

 

Vertrouwen

Bomen laten hun blad vallen en in de lente komt er weer nieuw aan. Dat  weten we allemaal.  Loslaten ziet  er zo makkelijk uit en toch… Je kunt  het wel denken maar het ook echt DOEN is voor  mij soms een hele worsteling geweest.

Dat merkte ik toen ik mijn baan in het onderwijs had opgezegd. Dat was een sprong  in het diepe. Ik merkte  het toen ik privé dingen los wilde  laten. Ik merkte  het toen ik  geliefden verloor. Moeilijke dingen allemaal maar  het  kan en iedereen kan het.  Wat je nodig  hebt is geduld en VERTROUWEN dat het goed komt.

 

Iets nieuws

Loslaten betekent kansen op veranderingen, op groei en ruimte voor nieuwe dingen! Dat  heb ik zelf ervaren. Er  kwam een nieuwe baan. Ik ben ook een eigen praktijk begonnen. Daarin  doe ik wat  ik het  liefst doe namelijk mensen begeleiden die  de uitdaging aan durven te gaan om oude  voedings- en leefpatronen los  te  laten en willen werken aan gestelde  doelen. Ook als mens groeide  ik door het loslaten van bepaalde  overtuigingen en merkte ik hoe sterk ik ben!

 

Stapje voor stapje

Het  leren loslaten van   ongezonde  gewoontes van voedings- en leefstijl is de  uitdaging waar mijn cliënten samen met mij voor  staan. Door los te laten  ontstaat ruimte voor nieuwe dingen met een gezondere leefwijze en op kansen, op gevoelens van lekker  in je vel zitten, fit en bovenal  beter zelfvertrouwen. Dit hoeft  niet meteen morgen, volgende week of volgende  maand voltooid  te zijn. Het  mag stapje voor  stapje groeien waarbij je de dingen loslaat. En jij hebt het dan zelf  gedaan. Hoe super fijn zal dat voelen? Ik ben iedere keer weer zo trots  op mijn cliënten als  ze  hun doel hebben bereikt!!!!

 

ALS  JE  IETS LOS  LAAT  , KOMT ER  IETS NIEUWS  VOOR  TERUG…..

 

Ellen

Comment Section

0 reacties op “Als  ik iets  los laat, komt er iets nieuws voor terug

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website