Page content

Aangekomen? Ga  jij jezelf  afstraffen na de feestdagen ?

gezond

Baal jij  dat  je weer aangekomen bent  tijdens de feestdagen?

De feestdagen zijn weer voorbij en naast  het gezellig samenzijn met familie  is  er  ook weer  lekker  gegeten en gesnoept. Afgezien van lekkere  toetjes waren de  maaltijden  over  het  algemeen wel gezond en ik heb er van genoten. Ik heb naar  mijn lichaam geluisterd  en heb niet  teveel gegeten. Maar ben ik nu aangekomen?  Want het snoepen  was echter weer zoals  ieder  jaar een uitdaging.  Herkenbaar?

 

Verleidingen

Ik hou van zoet. De  uitdaging begon dus  al tijdens de  Sinterklaasperiode met de chocoladeletters. Gelukkig  had  ik zelf  vooraf  niets  in huis gehaald  want dan weet  ik het wel….  Tijdens  het  feest had ik pepernoten en letters  gekregen en 1  stukje  smaakt  naar  meer. Lastig dus om je  gezonde eetpatroon te handhaven. Het ging met pieken en dalen. Toen met kerst  de kerststol , kransjes, snacks  en bonbons weer  op tafel kwamen  werd  ik weer  op de  proef  gesteld. Met    oud -en nieuw had  ik naar  mijn idee niet zoveel  oliebollen en appelflappen gekocht  maar de consumptie viel tegen en ik zat toch met een overschot . Die  moeten ook op toch?  Aangezien mijn moeder vroeger altijd emmers  vol bakte heb ik daar  een oplossing voor gevonden:  de vriezer . Wij konden vroeger thuis bij wijze van spreken tot en met  de  maand juni oliebollen eten.

 

De weegschaal

Ik zag het al aan mijn buik…….die was  toch enigszins “ verdikt”. In eerste instantie  baalde  ik daar wel van maar ik heb niet meer zoals vroeger  de neiging  om te gaan lijnen.  Wat mij dit  jaar  opvalt  is  dat er nu ook al op de  tv reclame wordt gemaakt voor  dieetprogramma’s en afslankmiddelen. Iedereen wordt weer  aangespoord  om vooral op een snelle  manier  de  overtollige  kilo’s  kwijt te raken.  Ga  jij jezelf  ook weer “afstraffen”  met een crashdieet en ga  jij jezelf  weer urenlang in het zweet werken op de sportschool?  Daar doe ik gelukkig  niet meer aan mee.

 

De draad

Vanmorgen ( 12 januari ) heb ik mij weer voor het eerst gewogen en er was inderdaad wat bijgekomen maar ik voel mij niet schuldig en heb geen spijt want  ik heb er  bewust voor  gekozen toch?  Wat  ik ook altijd tegen mijn cliënten zeg: “je  bepaald zelf  wat  je in je mond  stopt “ en ja  , soms  is  dat teveel en niet de meest  gezonde keuze maar ik heb er van genoten! Geen stress, ik pak de draad gewoon weer  op van mijn gezonde eet – en leefstijl en dan komt het vanzelf weer  helemaal goed! Ik zeg : “wees  lief voor  jezelf!”

Gelukkig nieuwjaar!

 

Comment Section

0 reacties op “Aangekomen? Ga  jij jezelf  afstraffen na de feestdagen ?

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website