Page content

Gezond eten en afvallen met een heerlijke  “vergeten” soep

De vorige keer  heb  ik het  in mijn blog gehad ook over  gezond eten met vergeten groenten met daarbij een recept. Ik hoop dat  jullie  daarvan genoten hebben. Hier volgt  nog een heerlijk recept, ook van vergeten groenten, dat  ik met  jullie wil delen.

 

Gezond eten met schorsenerensoep

Een tijdje  geleden hadden we met een aantal mensen uit  de buurt een Walking diner. Dan maakt  ieder  een gerecht en dan ga je  met alle deelnemers steeds bij iemand anders thuis een ander gerechtje  eten. Alleen dat was al een feest. Kan ik zeker aanbevelen! Wij hadden een soepproeverijtje thuis. Omdat  ik toch met de voorbereiding bezig was  voor  mijn vorige blog heb ik het volgend recept uitgeprobeerd. Dit  is echt  een toppertje, een heerlijke  zachte romige soep ( wel met  slagroom) en bij iedereen de favoriet.

Nodig:

  • 700 gram schorseneren
  • 1 liter kippenbouillon ( liefst
  • 250 ml slagroom (30%)
  • (4 boterhammen)
  • olijfolie om in te bakken ( liefst  extra  verge)
  • peper en zout
  • amandelschaafsel

Warm een liter bouillon op in een pan. Maak de schorseneren schoon volgens de handleiding onder  het recept. Kook de schorseneren in de bouillon tot ze zacht zijn. Verwijder de korsten van het brood. Snijd mooie langwerpige stroken brood van ongeveer een centimeter breed. Verwarm olie ( niet  te hard) in een koekenpan. Bak van het brood croutons en bak ze aan beide kanten bruin. Leg de gebakken croutons op een stuk keukenpapier zodat ze minder vet worden. Rooster in een koekenpan amandelschaafsel tot het een licht bruine kleur heeft. Pureer de schorseneren in de bouillon met een staafmixer. Haal de pan van het vuur en klop met een garde de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Giet de schorsenerensoep in kopjes en steek de langwerpige crouton erin. Strooi in elk kopje wat amandelschaafsel als garnering.

Handleiding schoonmaken schorseneren

Schorseneren geven als  je  ze schoon maakt altijd  een kleverig sap af waar  je bruine  plakkerige  handen van krijgt. Dus  gebruik keukenhandschoenen. Schrob  de schorseneren schoon met  een borstel onder stromend water. Schil ze goed af  met  een dunschiller onder stromend water totdat ze wit zijn. Snij ze  in plakjes en bewaar ze in een laagje  melk tot ze de pan in gaan.

Eet smakelijk!

Comment Section

0 reacties op “Gezond eten en afvallen met een heerlijke  “vergeten” soep

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website