Page content

Afvallen met een “vergeten groente”: rode spruitjes

Afvallen met rode spruitjes

Een heerlijke en gezonde maaltijd met rode spruitjes om af te vallen

Rode Spruitjes ‘Verrassend lekker’

Ik heb weer een “vergeten groente” ontdekt:: rode  spruitjes.

Met de term: vergeten groenten worden groenten aangeduid die ‘vroeger’ heel normaal waren in het Nederlandse menu maar tegenwoordig vrijwel niet meer voorkomen en zelfs onbekend zijn bij een groot publiek

Even in het kort……

De rode (of paarse)  spruit, het kleine zusje van de groene spruit heeft een  paarsachtige kleur en is wat kleiner dan de groene spruit. Deze spruiten hebben naast een andere kleur ook een zoetere, mildere en meer nootachtige smaak. Heel geschikt dus voor kinderen die de bittere smaak van de groene spruiten vaak niet lekker vinden. Rode spruiten bevatten naast veel vitaminen, mineralen en vezels ook veel anti-oxidanten. Anti-oxidanten kunnen schadelijke stoffen neutraliseren. Een groente die past  in het rijtje van gezonde voeding.

Die  moesten we natuurlijk proberen

Daar  lagen ze bij de groenteman. Ze zij dus  weer terug ( niet wetende dat ze er ooit waren….o ja “vergeten” ) Nou dan ben ik wel heel benieuwd hoe ze smaken. Snel naar huis gefietst en daar vond ik op de site van ah.nl het volgende recept. Ik moet zeggen, wij vonden het een heerlijk gerecht. Wat  ons betreft : een blijvertje!

Het  recept:

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Hollands

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes (beetgaar gekookt)
  • 300 gram voorgekookte krieltjes
  • 200 gram bereidde en in blokjes fijn gesneden vlees (schnitzel, restoverschot)
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringetjes gesneden
  • 1 rode zoete punt paprika (idem als hierboven)
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 limoen (schil van raspen en gebruiken)
  • 1 handje taugé
  • 1 lenteui (het groen in dunne ringetjes gesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Doe in de wok 1 eetlepel vloeibare bak en braad. Laat dit goed bruin worden. Voeg dan als eerste de gesnipperde ui toe, rustig glazig laten fruiten, daarna de in ringetjes gesneden rode peper en rode punt paprika bij. Dan voeg je de voorgekookte krieltjes toe en de beetgaar gekookte spruitjes. Goed roerbakken, dat de aardappeltjes lekker bruin korstje krijgen. Voeg daarna de in kleine blokjes gesneden vlees toe (ik heb schnitzel gebruikt omdat ik dat nog over had van de dag ervoor, maar het is ook met kip erg lekker). Taugé en de geraspte limoen toevoegen, als laatste gaan de in ringetjes gesneden lente ui erbij. Nog even heel goed roerbakken

Serveer samen met een komkommersalade

Bronvermelding: Mrs.mena

Eet smakelijk!

Comment Section

0 reacties op “Afvallen met een “vergeten groente”: rode spruitjes

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website